Tuesday, November 27, 2012

Institusi kejiranan

Alhamdulillah.... Syukur sangat² .. Rezeki di pagi hari untuk si giler durian ni.. Hee.. semalam time suami nak gi kerja, bila bukak pagar jerk jiran depan selang 2 rumah tu bawak satu kotak yang luarnya gambar Tupperware Brands.. Dalam hati kata apa agaknya dia bawak tu, takkan nak bagi brg tupperware kot, mungkin jugak dia nak bisnes ngan Manjer brg² tupperware tu.. 

Suami pun menyahut salam dan abg jiran depan ni cakap hari tu dia balik kampung di Pontian, ada durian skit ni .. WO.... DURIAN... NYUM NYUM...

KLIK SINI ---->  TUDUNG DENIM SOFT AWNING 

Sebenarnya Manjer baru duk sini lebih kurang setahun lebih, dan jiran yg bagi durian kat Manjer ni rasanya baru 2 bulan kot duk sini. Alhamdulillah, sejauh ni jiran-jiran semuanya ok. Tapi disebabkan Manjer tinggal di kawasan perumahan yg baru, masih byk rumah yg kosong walaupun dah di renovate. Macam sebelah rumah dan sebelahnya lagi belum ada yg duduk, begitu juga depan rumah Manjer belum didiami.. 

Time kecik best dapat jiran sebab bleh berkawan dan main bersama dengan anak jiran, bila dah sekolah, time puasa ke mak selalu suh antar makanan kat jiran dan kekdg jiran pun hantar makanan kat kami, bila dah keje mungkin tak sempat sangat nak melihat kiri dan kanan jiran.. Erm.. bila dah kawen dan tahu bagaimana ada jiran sebenar di rumah sendiri, barulah Manjer betul² sedar yg Institusi Kejiranan ni penting ..



Ok, ada masa Manjer akan cerita jiran yg lain pula ye..  \(^o^)/  

2 comments:

  1. jiran sepakat membawa berkat...

    ReplyDelete
  2. betul tu piz.. :)

    ReplyDelete