Wednesday, April 02, 2014

MH370


Erm............................... bunyi mcm berat jerk tajuk post Manjer ni walaupun ringkas. setelah lama tak jenguk blog dan blog org lain gak, saja la Manjer tulis tajuk yg berat skit. 

Dah hampir sebulan kisah kapal terbang ni .. MH370 secara luarannya sebenarnya takde kaitan pe pun ngan Manjer, tapi serba sedikit sebagai warganegara terkesan juga la kisah pesawat ni. Ye la, bukak tv, facebook semua cite pasal ni. 

Dari beberapa pengalaman Manjer yg tak seberapa naik kapal terbang ni, mmg penah gak la rasa mcm2, lagi plak time langgar awan tebal skit.. Manjer lum rasa lagi la pengalaman cuaca yg buruk ke time naik kapal terbang. Rasa mcm penah 2 kali Manjer naik kapal terbang rasa sakit kat telinga.. Rasa berdesing.. Bila baca dan tanya org yg pakar skit, diaorg kata biasa la tu.. mmg ada yg penah kena...  (Manjer cite ni bukan nak menunjuk Manjer penah naik kapal terbang ye.. Tak sampai 5 kali pun naik kapal terbang.. uhuu.. tu pun dlm m'sia jerk.. Alhamdulillah, penah gak rasa..)

Bila jadinya TRAGEDI MH370 ni, mmg la ada sedikit gak rasa takut nak naik kapal terbang. Manjer manusia biasa.. Tapi Alhamdulillah.. Manjer pikir positif dan yakin pada ketentuan tuhan. AJAL dan MAUT atau apa sahaja kehendakNYA, dia yg tentukan. Kalau ditakdirkan naik basikal pun bleh temui AJAL, bleh hilang jatuh sungai ke org tak jumpa ke.. Tak semestinya naik kapal terbang jerk kan... Sentiasalah beringat.. mati itu pasti.. Namun.. tak pasti bila dan bagaimana ia menjemput kita.. Doa untuk semua penumpang dan anak kapal MH370 ... moga segalanya selamat ...

** Beberapa bulan lepas Manjer ada tengok drama jepun tajuk "GOOD LUCK" lakonan TAKUYA KIMURA ni.. Cite pasal kapal terbang dan Juruterbang. LAYANNNN....... 



2 comments:

  1. salam manjer. saya pernah alami cuaca buruk masa naek flight smpi kapalterbang terpaksa abort landing .. masa tu nak turun kat KLIA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah selamat ...

      Delete