Friday, August 08, 2014

Persediaan Syawal 2014

Kih kih.. dah syawal ke 11 baru Manjer nak tulis entry pasal persediaan raya.. nasib ler bz mengalahkan menteri.. hahahaa.. bukan bz pe pun, byk masa mmg melayan kerenah anak2.. alhamdulillah,  bahagia tgk mereka membesar depan mata walau letih sentiasa.. hee..

Thn ni simple jerk persediaan syawal.. biskut raya beli skit kt akak, skit kat pasaraya. Ada dlm 6 jenis jerk kot, kerepek2 ada la dlm 3 jenis gak. Baju raya anak biasala, memula ingat nak beli kt memana, cari2 sana sini xde yg berkenan, last2 online gak.. baju melayu, baju kemeja dan tshirt biasa.. so, anak 3 persalinan utk 3 org,.. manjer pun terpaksa cari warna yg lebih kurang ngan anak2, last2 beli online gak.. salah satu sebabnya malas gi angsana time ramadhan penuh sesak org.. so,  online juga jadi pilihan.

Last cari baju suami, dpt gak beli yg murah dan biasa2 kt mydin. Suami kata xpela, biar dia nye baju simple murah tp  selesa.. yg penting anak2 dan Manjer dpt beli apa yg diingini. ( nak cover balik la tu dia xde raya thn lepas, outstation kt jepun.. ) hee..

Yang lain2 mcm langsir pun Manjer jahit tegak jerk, tu pun sebab 3 thn dah x tukar langsir.. haaahaa... alas meja dan bunga yg simple2 jerk.. byk benda nak pikir time raya ni terutama bajet.. nak balik kedah lagi.. servis keta, duit raya, mcm2 lg la.. uhuu.. apa2 pun selamat hari raya... jangan lupa berjimat ye..




No comments:

Post a Comment