Friday, August 08, 2014

Ramadhan 2014

Salam.. seperti biasa manjer ni tenggelam timbul update blog ni. Ntahla, mmg sebenarnya semangat nak jadi blogger dan usahawan online ni x penah pun luntur tapi masih belum dpt merealisasikan nyer.. komitmen dengan kehidupan realiti byk yg perlu diutamakan dulu.. bak kata org secara kasar nyer nanti.. "keje ngadap internet jerk, anak suami umah ntah jadi pe" .. heee.. 

Ok, nak cite skit ramadhan thn ni.. alhamdulillah tak mcm thn lepas. Walaupun .. erm.. thn lepas suami xde.. outstation di jepun sepanjang ramadhan dan syawal. Thn ni ramadhan pun x byk hari dpt berbuka dan sahur bersama disebabkan waktu keje dia jika shift siang 6.30pg hingga 9mlm mmg tiada di rumah, shift mlm pula 6.30ptg hingga 9pg waktu keje 12 jam termasuk dgn perjalanan pergi dan balik.. apa2 pun bersyukur dia masih ada di sisi.. 

ALHAMDULILLAH juga, thn ni anak sulong dah mula berpuasa. Thn lepas mmg x dpt nak penuh sehari pun. Manjer x la nak paksa2 tp mmg kena latih dari skrg. Manjer penah baca ada ustaz ckp, kalau bleh tekankan anak untuk bersolat dulu sebab selalunya org bersolat insyaallah mesti puasa, org yg berpuasa ada yg x bersolat.. solat kan tiang agama, insyaallah bila kita ada tiangnya.. ibadah lain akan jadi pengukuhnya... 

Alhamdulillah,  anak dpt puasa penuh 20 hari. Hari yg lain tu byk yg dah pukul 6ptg dia balik sekolah, anak no 2 selalunya akan sesaja minum depan dia. Biasalah budak2.. hee.. ape lg, si abg x kuat iman..  

Apa2 pun, Manjer doa dan harap akan berjumpa lagi ramadhan thn depan dengan lebih bermakna dan penuh ketakwaan. Thn ni apa yg diharapkan x kesampaian, amalan sepanjang ramadhan dan bisnes online x mencapai sasaran..,,,,,,,..........




No comments:

Post a Comment