Friday, November 02, 2012

1st love, 2nd, 3rd ... Last .. sama tak?

Sebelum Manjer tulis ni, Manjer nak mintak maaf kalau ada yg terbaca akan terasa ke, kecik ati ke apa. Apa yg Manjer nak tulis ni saja jerk takde kaitan ngan perasaan yg lama .. 


Sebenarnya Manjer tulis ni ada 3 penyebabnyer.. 
  1. Aritu kat group di facebook, ada la kawan² Manjer yg lama time berkuiz di MIRC dulu sebut pasal ni.. Padahal Manjer tak ingat langsung time mula² berborak tu.. 
  2. Ada sorang member kt facebook, dia lum kawen tapi pernah putus cinta kali ke dua, dan dia kata kekasih lama time sekolah dulu hadir kembali.
  3. Beberapa hari lepas, Manjer saja jerk la borak ngan member lama yg dulu ada perasaan skit kat Manjer kot.. Kot la.. Kami borak biasa jerk tentang percutian dia .. Tetiba terkeluar semula cite lama.. tapi just cite dan sebelum melarat kami tamatkan perbualan.. 

BLOUSE MUSLIMAH
Ada kawan Manjer pernah cakap "Lelaki akan mengingati cinta pertamanya, tapi wanita akan menghargai cinta terakhirnya".  

Mungkin ada kebenarannya.. Tatau la tapi Manjer sendiri merasai, lepas kawen memang secara automatik perasaan, kenangan, apa sahaja yg lepas akan tinggal jauhhhhhhhhhh sgt. Jauh sgt? naper tak ilang terus..??


Pada Manjer kalau org kata dia dah lupa terus cinta pertama ke kedua ke ketiga ke, tipu la.. Cuba kalau org tanya pernah bercinta tak sebelum kawen dengan dia ni? kalau pernah, mesti anda semua kata pernah kan? tu bukan namanya masih ingat ke walaupun skit? Hee.. Secara am nyer, perkara² biasa macam pernah bercinta, nama kekasih lama tu ke, putus sebab apa, pasti masih ingat nyer la kan.. Tapi kalau benda² macam pernah keluar kat mana, hadiah apa dia pernah bagi ke.. kalau masih teringat, time nak terfikir ke arah tu cuba la pikir benda lain.. dan kalau bleh jgn la pikir langsung benda tu.. lama kelamaan akan lenyap.. Syaitan mmg suka kacau benda camni..  (Manjer mmg tak ingat dah benda² ni.. Uhuu.. )

Apa yg Manjer boleh perkatakan di sini, sebagai seorang Isteri, Ingatlah selalu kepada Allah dan Suami atas apa jua yg anda lakukan. Memang mereka² itu pernah menjadi sebahagian dari hidup anda tapi ... pasti ada hikmah disebalik ketiadaan beliau di sisi anda sekarang. Bersyukurlah dengan apa yg ada sekarang. Kenangan biarlah ia berlalu.. 

Jgn sengaja mengingati atau mengingatkan perkara lepas. Dan YANG PALING PENTING!!.. JGN ADA PERASAAN YG SAMA SEPERTIMANA PERASAAN YG LALU..... 

Kepada Encik Suami.. I U .. hingga akhirnya.. :)


2 comments:

  1. TAK PERNAH IGT CINTA PERTAMA PASAL TAK PERNAH BERCINTA HEHEHE (BOLE PERCAYA KER?)

    ReplyDelete