Monday, October 08, 2012

KEDAH KE JOHOR? PRIVATE OR GOV? NORMAL KE ....

Aritu Manjer dah ke Klinik untuk check kandungan. Saja jerk la supaya lebih memuaskan hati dan nak tau gak tarikh due, Manjer dah brape bulan, nak scan kandungan ok ke tak. Tapi doktor kata masih terlalu awal nak sahkan semua, cuma kalau mmg confirm Manjer ngandung, Manjer dah 5 minggu lebih. Doktor kata kalau waktu begini kalau pakai tester pun mmg samar² tak nampak sangat garisan yg akan menunjukkan seseorang tu positif atau tak mengandung. Last² balik umah Manjer kira sendiri berpandukan apa yg ada di Internet. Manjer dah hamil 5 minggu lebih. InsyaAllah kalau mmg confirm la kan.. 

Manjer guna pregnancy test yg murah jerk aritu, tu yg payah skit nak confirmkan, nampak samar² garisan. Kalau macam tester Fasha Sandha guna ni canggih skit la.. Hee.. 

NI PRECNANCY TEST FASHA SANDHA
NI CONTOH² PREGNANCY TEST JENIS BIASA 

Kalau yg belum tahu nak guna. Tester ni kena letakkan urine kat tempat yg di suruh tu la .. Kalau ada 2 garisan tu maknanyer mmg hamil. 

Aritu suami tipon mak dia. Wah, gembira mak mertua.. biasa la, tahun depan dia akan menimang 2 orang cucu, biras Manjer pun tengah hamil 2 bulan lebih. Mak mertua mmg harap nak dapat cucu perempuan sebab ada sorang jerk anak perempuan dan ketiga-tiga cucunyer lelaki sekarang ni. Hee.. 

Erm.. Macam² pikir dalam kepala ni. Mmg la awal lagi kandungan tapi merancang awal ni bagus. Nak kena simpan duit dari sekarang. Byk kos akan dikeluarkan juga walau dah anak ke 3 ni... Nak bersalin di Kedah atau Johor? Hospital kerajaan ke swasta dan mcm² lagi.. Apapun terima kasih yg mendoakan Manjer ye.. Tq.. 

3 comments:

  1. tahniah...suker bila dgr member2 prgnant...aiii teringin lak nk prgnant lgi..kihkihkih

    ReplyDelete
  2. parent sy ade 10 cucu skrg ni, 3 jer lelaki... hehehe

    ReplyDelete